Guide til nyhedsbrev systemer

Nyhedsbrev systemer

nyhedsbrev systemerE-mailen er over 50 år gammel, og som ét af de ældste teknikker i internettets historie, er da stadigvæk i høj grad STILL GOING STRONG. Der er eksempelvis ikke mange e-commerce virksomheder, som ikke burde have nyhedsbrevet som DEN vigtigste, eller blandt de vigtigste, marketingsaktiviteter.

Men man kan meget mere end bare sende ét simpelt nyhedsbrev med samme indhold ud til alle sine modtagere. Man kan segmentere og lave forskelligt indhold, man kan lave automatiske mails, der sendes ud på baggrund af en bestemt adfærd, splitteste og meget andet.

Nogle systemer er store, tunge og dyre, andre er små, lette og billige eller gratis. Det handler om at finde de nyhedsbrev systemer, som matcher de funktionelle behov man har, de ambitioner man ønsker at indfri, og ikke mindst de kompetencer og ressourcer der er tilgængelige i sin virksomhed.

Om listen

Listen indeholder de mest relevante og udbredte email programmer, man som dansk virksomhed kan/bør forholde sig til. Den består af en opdeling af de forskellige mailplatforme i tre grupper: Small business, Medium Business og Enterprise.

Jeg har igennem mange år indenfor både E-commerce og B2B, i både lille og stor skala, hands-on erfaring med flere af systemerne – både Small Business og Enterprise. Enten har jeg anvendt dem, haft dem under research med henblik på udvælgelse, eller som minimum kendskab til egenskaber og niveau på dem. Selvfølgelig er der mange flere nuancer i det, end man får med denne gruppering.  Mailchimp kan fx også bruges af Enterprise virksomheder afhængig af krav og ønsker, og på den måde er der ikke noget, der er sort/hvidt i virkeligheden 😉

Grupperne er defineret således:

Small business

Medium business

Enterprise

Pris Gratis eller blandt de billigste Pris er meget vigtig Prisen er i den høje ende, men ikke afgørende
Salgsaktivitet Salg via nyhedsbrevet er minimalt Salg gennem nyhedsbrev er vigtig Salg/markedsføring gennem nyhedsbrev er meget vigtig
Integration Ingen eller kun lille integrationsbehov Skal kunne integreres til forskellige systemer på let vis (som standard) Avancerede custom integrationer til backendsystemer skal være mulighed
Funktioner Udsendelse af samme nyhedsbrev til alle Ambitioner om at bruge triggers og work flows (automation) Avancerede muligheder for automation og workflows.
Performance Mailsene skal bare ud Deliverability betyder noget Deliverability er afgørende
Service Do It Yourself Support og hjælp er tilgængelig Support er tilgængelig, kursus nødvendigt og konsulentbistand tilbydes
Ressourcer Simpel og kan bruges af “alle” Kræver noget ekstra af personalet Kræver dedikeret personale og særlige kompetencer
Volumen Fra 0 emails/mdr og op Fra 5.000 emails/mdr og op Fra 50.000 emails/mdr og op

Oversigt over nyhedsbrev platforme

Kontakt mig gerne hvis du mener der er et e-mail system, som ikke er på listen, men hører til. Jeg tillader mig dog at være smagsdommer og udvælge de platforme listen, som jeg dels finder seriøse nok og dels relevante nok for danske virksomher.

Jeg har ikke inkluderet de nyhedsbrevs-udsendelser der sker indbygget i et CMS. Det er kun dedikerede platforme, der har fundet plads her. Jeg har noteret, om det er dansk og/eller har dansk support.

Small business

Aweber – US

Campaign Monitor – US

Constant Contact – US

Mailchimp – US

Medium business

Apsis – DK

Bullsender – DK

eMailplatform – DK

Globase – DK

HeyLoyalty – DK

Ubivox – DK

Enterprise

Agillic – DK

Bronto – UK

Exacttarget (nu Salesforce) – US/DE

Responsys (nu Oracle) – UK/DK

Silverpop – UK

Liste over andre e-mail systemer

Ovenstående liste er udvalgte platforme, som jeg mener, man som dansk virksomhed bør kigge på. Men der er jo mange andre nyhedsbrev systemer, som hverken er dårlige eller useriøse, og som i virkeligheden også fortjener at komme på listen.

For bare at kompensere en lille smule for mit smagsdommeri, OG (ikke mindst), give muligheden for dem der gerne vil have flere valgmuligheder at researche på, har jeg her lavet en længere liste med nyhedsbrev systemer. Enjoy!

Er der et nyhedsbrevsystem, som du i dag BRUGER, men som mangler på listen?

0